Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-sunnuntai 8. elokuuta 2010

hiuksista/hiuksettomuudesta

Minulla on vähän tavanomaisuudesta poikkeava kampaus. Omasta valinnastani, ollut jo yli kymmenen vuoden ajan aina silloin tällöin. Viihdyn tässä aina kaikkein parhaiten. Piirteeni eivät ole mitkään helposti piilotettavat, tällä tukalla vielä vähemmän. Mutta en varmaankaan olisi tätä alunperin kokeillut, jos olisin jotakin halunnut piilottaa. Eka kerta oli silti riski, ei voi tietää etukäteen, miltä puolen sentin siili näyttää..
Minulle se kuitenkin ilmeisesti sopii. Aivan vieraat ihmiset antavat positiivista palautetta. Viimeksi tänään Eltsun huoltsikalla eräs tunnettu urheilutoimittaja oikein pysähtyi antamaan vuolassanaisesti positiivista palautetta. Se oli todella hämmentävää mutta erittäin ilahduttavaa tietenkin.
Hesarissa joku vastaavalla kampauksella varustettu nainen keväällä paheksui ihmisten kommentteja ulkonäöstään, hänelle se oli tullut ilmeisesti yllätyksenä. Itse olen sitä mieltä, ettei tällaista valintaa kannata tehdä, jos haluaa kulkea näkymättömänä. Varmaa on, että kommentteja tulee. Itse olen positiivisen palautteen ohella kuullut olevani skini, rasisti ja tietenkin lesbo. Näihin kommentteihin minulla ei ollut mitään sanottavaa, yritin hymyillä ymmärtäväisesti. Elämme kuitenkin edelleen yhteiskunnassa, jossa sovinnaiset roolimallit ovat vallalla. Minulle kuitenkin sopii mainiosti herättää ajatuksia, olen siitä jopa iloinen. "Pelottavan" kampauksen alla asuu hymyilevä ja ystävällisyyteen taipuvainen tavis.

7 kommenttia:

Peace Garden kirjoitti...

Minusta se sopii sinulle ja olet kaunis. Olet myös rohkea. Pääasia (Oho... PÄÄasia...he he) on kuitenkin, että olet löytänyt OMAN tyylisi. Minulla on sekainen vaalea käkkäräpää ja se on ominta minua, vaikkei olekaan aina siisti yms. ja vaikka ihailenkin piiiiiitkiä, paksuja tummia hiuksia... muttei mun päässä! =)

Nina

nätti rätti kirjoitti...

Kadehdin hiustyyliäsi! Olen jo jonkin aikaa suunnitellut itsekin samanlaista, mutta olen vielä uskonut tytärtäni, ettei se minulle muka sopisi. Tekisi kuulemma minut ihan sairaannäköiseksi. Saattaa tyttö olla oikeassakin, sillä hiukseni ovat keskiruskeat. Tummalle se sopii paremmin.
Tykkäisin siitä, että samalla kun vedän konella perheen miesten tukat sängelle, voisin surauttaa omanikin. Sitä paitsi olen niin laiska omien hiusteni kanssa... Ja parturikampaajan taksa on mulle joka käynti kerta karvas pala nieltäväksi.
Voi hitsi, pitäisköhän...

käsveska kirjoitti...

PeaceGarden: Kiitos. Minustakin pitkät hiukset ovat todella kauniit ja se olisi se toinen vaihtoehto. Mutta hiukseni ovat piikkisuorat ja silkkiset, joten se ei oikeasti ole mikään vaihtoehto. Eli pysyn lyhyttukkaisena =)

käsveska kirjoitti...

nätti rätti: rohkeutta vaan, kuten kirjoitin, lopputulosta ei tiedä ennen kuin näkee. Kokeile laittamalla hiukset taaksepäin tiukasti vedellä tai geelillä, siitä saa vähän suuntaa.. Meillä tytär miettii itse, olisiko rohkea leikkaamaan hiukset pois. Mulle on tosi suuri helpotus kun ei tarvitse laittaa hiuksia, eikä käydä parturissa (paitsi siistimässä niska). Leikkaan itse koko perheen hiukset, tuntuu turhauttavalta mennä itse kampaajalle. Nyt ei tosiaankaan tarvitse!

Jonna kirjoitti...

Sulle sopii tuo mielettömän hienosti. Minäkin olen tosi monesti miettinyt. Vaan nyt ainakin kasvattelen. Vaan eihän sitä koskaan tiedä...

mikko kirjoitti...

huippuhieno!

Anonyymi kirjoitti...

Vastavierailulla!

Minusta tuo on hieno.
Sinulla näyttäisi olevan hyvät piirteet juuri tuollaiseen tukkaan. Millekään perunanaamalle se ei sopisi.

Mutta kommentteja varmaan tulee. On sekin ihme.