Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-torstai 1. heinäkuuta 2010

juhannuksesta

Juhannuksen ympärillä vierähti miltei viikko mökillä. Ensin surffiksen kanssa pari päivää, sitten miehen, anopin ja peikkiksen vahvistamina juhannusaatto sekä lauantaina nyrkkeilijäkin tuli omista riennoistaan. Kuivanmaan mökillä kaipaa ainoastaan yhtä asiaa, kerran vuodessa: kokkopaikkaa. Nyt kokot jäivät katselematta, eipä silti haitannut. Söimme hyvin, ensimmäistä kertaa itse savustettua lohta.
Jälkiruuaksi mansikka-kiwi-marenkikakku. Kaikissa marenkikakku-(tai pavlova-)ohjeissa unohdetaan paistamisesta kertoa oleellinen rapeutus- ja kuivumiskikka: uunin raolleen jättäminen loppukuivumisen ajaksi. Lusikka luukun väliin, johan kuivuu. Jos näin ei toimi, marenki jää helposti sitkeäksi. Äidiltä opittua. Marenkikakku on ainoa makean laatu, jota voisin syödä lähes rajattomasti.
Oleilun ohella neuloin kiinanpunaiset tabit valmiiksi ja ystävälleni luonnonvalkoiset. Toivottavasti kusti on polkenut ne perille!
Kuistin ovelle laitoin kirppikseltä ostamani verhon ötökkäsuojaksi. Halkaisin kankaan pituussuunnassa kahtia ja laitoin painoiksi vanhoja avaimia. Mökkini sijaitsee siitä onnellisessa paikassa, ettei ötököitä pahemmin ole. Kärpäsiä kuitenkin ja niiden ei tarvitsisi tulla sisälle..
Vintin portaikon..
sain lopulla Betoluxilla kertaalleen maalattua.
Nyt on mopon eturengas taas maassa odottamassa seuraavaa tilannetta.
Vähän vielä listoja ja viimeistelyä, muuten vintti on valmis ja nukkumallakin korkattu. Nyrkkeilijä otti juhannusaaton valvomiset päikkäreillä takaisin. Oli hellyttävä näky: iso miehenroikale pötköllään vaaleassa kesävintissä. Paras kiitos.

1 kommentti:

villasukka kirjoitti...

Hellepäiväistä heinäkuuta!
Paljon olet saanut aikaan