Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-sunnuntai 10. toukokuuta 2009

paras mahdollinen äitienpäivä

Äitienpäivän aamuna heräsin auringonpaisteeseen. Söin aamupalaa ja ryhdyin rapsuttelemaan tuvan lattiaa. Lattia on ollut päällystettynä pala-linoleumilla (ah, mikä materiaali!), jokainen pala nurkista nauloilla kiinni ja lisänä ollut jonkinlaista liimaa. Lattialaudat on käsitelty jollakin tahma-maalilla, joka ei hioudu pois, mutta sotkee siivousrätin! Laskeskelin lauantaina mielessäni lattiaprojektiin laitettavaa energiamäärää ja päädyin ekonomiseen vaihtoehtoon: en tee viimeisen päälle. Rapsutan pahimmat pois, hion kaiken mahdollisen, joka vielä lehmänhermoilla lähtee, pesen maalipesulla ja maalaan päälle. Lattia on 80-vuotias, toimeni antaa sille joka tapauksessa ainakin 10 vuotta hyvää lisäaikaa. Sitten lattia onkin ehkä jo syytä uusia kokonaan. Siistiä tulee joka tapauksessa ja ehjää. Se on pääasia. Nyt lattia (ja moni muukin seikka talossa) on aika hunningolla. Teen taloa yksin (pääsääntöisesti) ja tekemistä on todella paljon. Asioiden täytyy edetä, mutta laadun on kuitenkin oltava kelvollista. Siinä on minun tekemiseni standardi. Lattian maalaamiseen käytän Tikkurilan Betoluxia, joka sopii myös betonipinnoille. Maali kuivuu todella nopeasti ja on melko mietoa tuoksultaan. Pinnasta tulee himmeä ja kaunis.
Lauantaina kävimme Kouvolassa kirppiskierroksella, löytyi mainio osto- ja myyntiliike LUHTI. Mukaan "tarttui" (jouduin kyllä miettimään) väritykseltään nappi vanha seinätekstiili, upea virkattu peite ja kuukausi ennen syntymääni valmistettu peili.
Tuvassa alkaa olla aika valoisa yleisilme. Munakoison väriset pellavaverhot tekevät hyvän kontrastin vaaleille sävyille. Mustien huonekalujen kanssa ne antavat hyvää särmää huoneeseen. Suunnitelmissa on rakentaa lasiovellinen kaappi, joka voisi olla väriltään jotain yllättävää..
Vielä yksi viikonloppu niin tupa on aika lailla valmis. Lattia valmiiksi, listat nurkkiin ja lattianpieliin, työtaso keittiön puolelle, niin ja halkolaatikko hellan viereen..
Perjantaina ajoimme mökille Kotkan kautta ja jonkinlaisen hortoilun jälkeen löysimme sittenkin Ekotallin (kiitos vaan postin tädeille)! Sieltä tarttui mukaan kaunis vaalean vihreä laatikosto.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Lallukka, ihanaa lukea miten projektisi edistyy! Miten olisi turkoosi astiakaappi. Aina kun ajattelen sua, tulee turkoosi mieleen. Voi hyvin! Iso hali,Sanna