Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-torstai 2. syyskuuta 2010

tee ollessas

Tilauksesta villasetti Novitan syksy-09 lehdestä. Lankana Wool. Vohvelipinta neuleessa on tosi kaunis ja helppo tehdä. Työn etenemistä on vaivatonta seurata ruuduista.
Vie mennessäs, tuo tullessas, oli äidin hokema lause. Eräässä koulutuksessa sain siihen osat kohdalleen loksauttavan jatkon: tee ollessas. Niinpä. Moni kysyy, miten saan niin paljon tehtyä. Teen ollessani, olen tehdessäni, miten päin vaan. Aina joku työ on mukana ja siinä sitten valmista syntyy, ihan vaan sivussa. Koulutuksissa on kivaa; oppii uusia asioita ja saa samalla neuloa. Tunnillakin neulon kun oppilaat tekevät tehtäviä. Kun joku tarvitsee apua, heitän neuleen pöydälle ja menen auttamaan. Minuutissa neuloo monta silmukkaa.

5 kommenttia:

Piupau kirjoitti...

Kaunista vohvelineuletta.
Hyvä sanonta. Pidän siitä. Ajan paljon autolla mutta mielummin istun vieressä, ajaessa ei voi kutoa, se tuntuu hukkaan heitetyltä ajalta. Lyhyenkin matkan aikana kerkeää kutoa monta silmukkaa :)

Tiia kirjoitti...

Kivannäköinen setti! Ja loistava jatko tutulle sanonnalle, pitääkin muistaa. :)

HUVIlassa kirjoitti...

Ihan vaan sivussa...!
Älä kuitenkaan vähättele lahjaasi!
Tuo on taito, ei jokamiestaito! ;)
Tekisi mieleni pyytää tekemään Kukalle villatakki, vaan on matti kukkarossa...! Jokupäivänä sit.

Mirka kirjoitti...

ihana setti! sä oot niin taitava!!

munkin tekisi mieli aina neuloa koulutuspäivinä ja muina, mutta jotenkin en ole vielä rohkaistunut!! mikäs siinä olis esteenä? miksi ei voisi?!?

hei, onko autotallikirppistä tulossa? :D

käsveska kirjoitti...

Piupau: mäkin mieluummin istuisin kyydissä tai matkustaisin julkisilla, nyt se ei oikein ole mahdollista. Mutta junassa ja bussissa on aina neule mukana!
Tiia: sanonta tuntui musta aina vähän keskeneräiseltä, nyt se tuli täyteen
Huvilassa: neulominen on mulle aika automaatio, aina ei tarvitse edes katsoa, sormiin on tullut silmät. En kyllä väitä sitä jokamiestaidoksi, vaatiihan rutiini loputtomasti toistoja kehittyäkseen. Mutta tässä vaiheessa taidon hallintaa se todella syntyy vähän "siinä sivussa", ilman suurempia ponnisteluja. Villatakin teen mieluusti, maksuasioistakin voidaan neuvotella.. Mitä olit ajatellut?
Mirka: Neulo ihmeessä! Huomaat saavasi positiivisia kommentteja ja kannustusta ja ihailevia huokauksia! Neulominen stimuloi aivotoimintaa ja jopa auttaa keskittymisessä, joten oppimisesta se ei ole pois, päinvastoin! Kirppistä ei tule tänä syksynä, katotaan ens keväänä. Ilmoitan sitten ihan varmasti.