Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-perjantai 7. kesäkuuta 2013

retkien viikko

koulut ovat loppuneet, mutta rehtoreiden työt jatkuu seuraavan lukuvuoden suunnittelun merkeissä. myös tällaisten apulaisrehtoreiden. lomatunnelma on silti käsillä, koulun arki muuttuu kovin toiseksi kun oppilaat ja henkilöstö ovat lähteneet kesän viettoon. työpäivät ovat rauhallisempia, ajattelulle onkin yht´äkkiä tilaa ja kotiin pääsee ajoissa.. varsinainen loma on heinäkuussa. olin varautunut 20:een lomapäivään, mutta asiaa kysyessäni kuulinkin niitä olevan 30! saan viettää huoletta koko heinäkuun ja muihinkin lomiin jää päiviä käytettäväksi pitkin vuotta. näin sitä yllättyy positiivisesti kun on varautunut vähempään..


 reksien tyhy-retki suuntautui helsingin edustalle purjelaiva gerdalla. sää oli mitä parhain ja tunnelma rentoutunut. 49-metrisen laivan purjeiden nosto on todella vaikuttavaa seurattavaa. pääsin testaamaan uuden lumiani kameraominaisuuksia siinäkin toivossa, että voisin hoitaa bloggaamisen kokonaan puhelimella. vielä en ole onnistunut siinä yrityksistä huolimatta. jos jollakin on hyvät ohjeet lumian ja bloggerin yhdistämiseen niin kiitos, otan vastaan :)


 viikon toinen retki suuntautui 5-vuotishääpäivän kunniaksi porvooseen. valitsimme ruokapaikaksi sicapellen, joka osoittautui erinomaiseksi! ruoka-ainekset olivat huippuluokkaa ja mikä parasta kotimaista ja paikoitellen lähituotantoa. henkilökunnan osaaminen ja tietämys oli ilahduttavaa ja ruoka erinomaista. suosittelen erityisesti  aikuisporukassa kokeiltavaksi, meidän hääpäiväaterialle oli ainakin täydellinen paikka. skoolasimme juhlan kunniaksi mustaherukanlehtikuohulla joka oli meidän makuumme erinomainen alkoholiton vaihtoehto. minusta on todella hienoa, että tässä maassa on enenevässä määrin ravintoloita, joissa suomalainen ruoka on pääosassa. meillä on hieno ja selkeä ruokakulttuuri, josta saisimme olla enemmänkin ylpeitä.

1 kommentti:

Henkkumaaria kirjoitti...

Tuo ensimmänen retki kuulostaa kivalta ja Porvoo on meilläkin suunnitteilla kesän aikana! Hyvää lomaa, sitten kun se sinullekin koittaa!