Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-maanantai 29. huhtikuuta 2013

robotti, takki ja mekko

olen bongannut näitä hurmaavia hahmoja muutaman sisustuslehden sivuilta. halusin löytää uudelle kummilapselleni jotakin uniikkia ja erilaista ristiäislahjaksi ja ilokseni sain robottitaiteilijan sähköpostitse kiinni. nuori muotoilija-keraamikko matias liimatainen tekee keraamisia robotteja, joiden muotit on valmistettu jätteistä. on mielenkiintoista seurata, mitä kummipojan ja taiteilija-matiaksen elämässä tapahtuu seuraavina vuosina.. veikkaanpa että matiaksesta kuulemme vielä sangen laajalti! juho-pojan kyvyistä ei vielä ole ennakkotietoa, mutta perimän perusteella saattaisi tulla esteetikko-insinööri.
 virkkaushommat tuli vähäksi aikaa päätökseen. takki onnistui yli odotusten! kerrankin vaate, johon olen täysin tyytyväinen kaikin puolin. tätä oli kiva tehdä, pala kerrallaan tuli valmiiksi ja joka välissä pääsi sovittamaan. erikoista, miten periaatteessa muodoton vaate onkin muodokas ja hyvin istuva.
tämä vaatikin jo hieman enemmän kaavoitusta ja suunnittelua.. marimekon ysmystä löytyi upea puuvillasatiini melooni-printillä. halusin yksinkertaista, vähän japaniaa ja silti juhlavaa. tämäkin vaikuttaa olevan napakymppi! hihansuut ja helma ovat viimeistelyä vailla. ehkäpä saan jonkun kuvaamaan tämän päälläni..juhlia riittää keväälle: tuoreen kummipoikani ristiäiset, kevätjuhlat omalla koululla ja tyttären valmistujaiset. tosi innostavaa pitkästä aikaa tehdä vaatteita nollasta aloittaen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja tuotoksia! Virkkuutakki nähty jo livenä, mekkojuhlia odotellen.

-kollegahko-

Katja Vilhunen kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.