Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-tiistai 19. heinäkuuta 2011

kesällä kello kuusi

kun herää auringon noustessa ennen kuutta, näkee asioita joita ei muulloin saata. nouseva aurinko heittää siivun valoa ja vaeltaa hitaasti pitkin seinää. hetkeksi sammuu ja syttyy uudelleen..
vanhempani vierailivat mustikkaretkellä ja jäivät yöksikin. heräsin heidän kanssaan aamiaiselle. mustikoita tulee runsaasti, itse keräsin vasta piirakkaa varten. ehkäpä syksymmällä saan isän ja äidin vielä sieniretkellekin..
aika moni asia on vanhempieni perua. rakkaus käsillä tekemiseen, luonnon kunnioittaminen ja kulutustottumukset, kierrättäminen, elämäntavat ja arvot yleensäkin. lapsena kierrettiin isän kanssa keski-eurooppaa myöten kuvaamassa roskiksia ja jätteiden lajittelua, nyt ne asiat ovat suomessa arkipäivää. myös mökilläni, jossa kaikki lajitellaan viilipurkin kantta myöten. varhaislapsuuteni kesämökki snappertunassa oli vanhempieni taitojen tulosta, kummankin kädenjälki oli näkyvissä ja kekseliäitä ratkaisuja riitti. minulla oli esimerkiksi sänky kaapissa. ja se isän tekemä leikkimökki kuisteineen ja keinuineen, sisällä äidin tekemät rullaverhot ja pehmeät kalusteet. sitä leikkimökkielämää olen jatkanut täällä. että kiitos vain. ihmeellistä on, että tähän on on mahdollisuus. elämä olisi voinut mennä toisinkin.


puoli seitsemältä jo hiukan sataa ja naapurin isäntä taitaa olla menossa kalaan.. ja sitten aurinko taas näyttäytyy, nyt toisesta ikkunasta ja vähän korkeammalta. taidanpa aloittaa päivän tästä, eipähän mene loma hukkaan.

2 kommenttia:

AnnaS kirjoitti...

Kuvat mökiltäsi (?) ovat kerrassaan suloisia. Ihanan tunnelmaisia nurkkia!

Sirisan kirjoitti...

Hieno verenperintö.

Ja kauniita, tunnelmallisia kuvia.

Nautitaan kesästä!