Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Joululomalta!

Loma on loppu ja työt odottaa. Ihan hyvä niin. Lomalla on tullut viimeisteltyä keskeneräisiä, niitä, jotka jäivät joulun jalkoihin. Ja tietysti tehtyä jotain uuttakin. Aika rauhallisesti kuitenkin. Niin, että hartioiden pahimmat jumit ovat saaneet laueta lähes itsekseen. Kummityttö saa muhkean kaulahuivin seuraksi pionilapaset. Tämä oli todella koukuttavaa! Ostin virolaisen Käsityö-lehden ja ihastuin heti. Sieltä inspiroiduin kirjotun neuletakin hurmassa lapasiin.. Ei tarvitse mennä kuin meren yli pieni matka ja jo on toisenlainen kulttuuri edessä!
Noronuttukin tuli nikuteltua. Vein kukkakiinnitystä hiukan eteenpäin ja jätin kukan keskelle aukon nappia varten. Toimii. Lanka loppui kukkiin ja taskuihin ei enää riittänyt, harmi koska reuna hiukan liekottaa. Mutta en millään viitsisi ostaa sitä parinkympin kerää kahden taskun takia.. Täytyy miettiä joku ratkaisu jos liekottaa pahasti.

Secretwoolista tilasin vähän villoja, sinivihreästä tuli japanialaiset, mustasta pipo. Mutta onpa kauhean näköinen tuo vihreä pohja! Onneksi siihen menee aina jalka päälle. Laitan näihin vielä kumipohjat etteivät kulu puhki. Surffiskin sai uudet kouluhuopposet vanhojen puhkikuluneiden tilalle. Oli kovin tyytyväinen kun on jalat taas suojassa sisälläkin!

Ja se peikkotytön huoneen remontti! Tässähän se, vaikkei tietenkään yhtä hienoilla väreillä kuin oikeasti (koska mulla on edelleen se surkia kamera). Huone oli siis aivan vaalea, seinässä maalattuja raitoja, roosaa, valkoista ja limeä. Tässä muutoksen jälkeen ja kaikki kotoisin 15-vuotiaan sielunmaisemasta! Tiesin kyllä että tyttö on suvereeni värien kanssa, mutta yllätyin silti täysin. Tämä tyttö ei lähde lukioon haaskaamaan lahjojaan, tämä tyttö lähteen sukunsa ensimmäisenä amikseen ylpeän äidin kannustamana!
6 kommenttia:

Tirpana kirjoitti...

Voi että tuo noro neule n niin kivannäköinen. Tuollaista mallia olisa kiva itsekkin tehdä!
Ihanaa alkanutta vuotta sinne!

Mirka kirjoitti...

ihana on tuo noro neule todellakin!! ihastelin myös tossuja :D
ja onnea uudelle vuodelle!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Täältä Rajakylästä kyselen, millä voisin liimata huopposteni pohjaa kiinni kun ahkerassa käytössä on ruvennut hiukan repsattamaan.. Ovat ihan mielettömät :)

t. Laura

käsveska kirjoitti...

Heissan Laura. Kiva että matka on taittunut huopposilla! Olivatpa muuten lämpöisät kovillakin pakkasilla villasukan kanssa. Olen käyttänyt huopposissa Cascon kontaktiliimaa, varmimman korjaustuloksen saat kun käytät samaa. Liimaa saa melkolailla kaikista tavarataloista. Pakkauksen ohjeitten mukaan kun toimit niin hyvä tulee. Ja puristukseen liimauksen jälkeen voit käyttää pyykkipoikia!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Sinä olet ihana äiti, kun tajuat tyttäresi lahjakkuuden, etkä ole tuputtamassa lukiota.
Aikanaan valmistuin artesaaniksi samana keväänä kuin siskoni kirjoitti ylioppilaaksi, ja arvatkaa kumpaa sukulaiset enemmän onnittelivat...
Toivottavasti arvot ja asenteet meitä käsityöläisiä kohtaan ovat petraantuneet sitten 80- luvun.
T. Seija

CherryKirsche kirjoitti...

Noronuttu on hieno ! Oliko tuohon joku ohje jossain olemassa vai itsekö olet kehitellyt ? Hyvää kevättä !