Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-sunnuntai 17. tammikuuta 2010

inspiroitua..

Aika vähällä motivoinnilla saa aika paljon aikaan. Ystäväni Taina lähetti s-postiin tapettimallilinkin, kauniin keltaisen Eijffingerin mallin. Samoihin aikoihin selasin uutta S-käsityölehteä, jonka sivuilla oli myös asiaan liittyvää kuvamateriaalia. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, mitä tehdä seitsemän hengen eteiselle, jotain ehostavaa ja siistivää. Ja siitä se sitten lähti..
Eteinen on (kuten monet ovat) pitkulainen käytävä. Rakennusajan (1970-lopun) muodin mukaisesti pinnoissa on paljon puuta: katto tummunutta paneelia, ovet jo kellastumneita, vaatekaappien ovet säleikköä. Tilaa on periaatteessa riittävästi, tavaraa tietenkin aivan liikaa. Eritoten kenkiä. Tuulikaappi antaa vähän lisätilaa.
Tuulikaapin säilytysratkaisut laitoin uusiksi. Syvennyksessä oli aiemmin tanko takeille, kengät olivat lattialla kenkätelineessä. Nyt takit ovat kenkähyllyjen viereen jäävässä nurkassa ja vastaisella seinällä ja kengille on säilytyspaikka hyllyissä. Metalliset kenkätelineet ovat Ikeasta, n. 5€/kpl. Katon maalasin valkeaksi, avaruutta tuli paljon lisää kun lattia tyhjeni ja katto nousi ainakin visuaalisesti.

Eteisen toimivimpia ratkaisuja on tämä teline (Ikeasta tämäkin). Kaikki on paikallaan, avaimet löytyvät joka aamu, samoin heijastimet, aurinkolasit, vaateharjat ym. Ja kellonajan voi tarkistaa kun yöllä käy vessassa (miksihän sen muuten joka kerta tekeekin?)

Tapetiksi valitsin Birger Kaipiaisen Kiurujen yön keltaisena. Väri sopii huoneeseen hyvin ja tyyli talon arkkitehtuuriin. Olen nähnyt tästä variaatioita muutamissa blogeissa ja ihastunut kovasti voimakkaaseen värimaailmaan. Tapettitalosta kävin hakemassa, hinta oli kyllä melkoinen, mutta kaksi rullaa onneksi riitti ja tuulikaapin seinäänkin vielä jäi. Tapetin käsittely oli helppoa ja kohdistaminen onnistui hyvin. Hukkapalojakaan ei liiemmälti tullut. Listoja irroittamalla tapetin reunat sai kauniisti piiloon.
Katon maalasin tästäkin huoneesta valkoiseksi. Huone on nyt kokonaisuus ja vanhat virttyneet värit heräsivät uuteen eloon tapetin ansiosta. Kengät ovat poissa lattioilta, ylimääräinen kenkienpukemistuoli sai mennä muuaalle ja tukevasta kenkätelineestä tuli samalla penkki. Kaksi työpäivän iltaa ja yksi lauantai. Hauiksille kyytiä ja inhottavimmat työt (katon maalaus kolmeen kertaan) ensin. Lopussa kiitos seisoo.
Verryttelyä tulevaa mökkikautta ja kesälomaa (=työleiriä) varten...

2 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Ompa ihana!
Tuo on hyvä idea saada kengät seinälle.. Meilläkin kun niitä hieman kerääntyy lattioille (kenen lie). Kaunista jälkeä olet taas saanut aikaiseksi.

Sanna kirjoitti...

Ihana tapetti! Itse kuolaan Eamesin veljensten "Hang it all" naulakon perään. Ja kuka korjaisi meidän eteisen vaatekaapin ovet...Projekteja riittää :-) Yritin soittaa viikko sitten. Olisi kiva jutella pitkästä aikaa! Hali!