Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-torstai 3. lokakuuta 2013

tuunausta ja neuleita

 Neulomisen saralla on syntynyt ja syntyy.. Musta mohairneule sai kimmokkeensa sovitettuani vastaavaa vaatekaupassa, hintaa vain oli 90€. Tuntui hurjalta määrältä, joten vaihdoin vaatekaupan lankakauppaan. Hintaa tuli n. 25€ ja tekemisen ilo kaupan päälle. Tämä sitäpaitsi istuu paremmin.

Ostin myös maiharit, joita olen katsellut jo muutaman kerran. Olen suunnitellut myös punaisten kenkien hankkimista, näissä pääsin jo lähelle. Tosin vasta tuunaamisen jälkeen. Ostettuani maiharit, mietin millä saisin niiden possun pinkin vähän punastettua lisää. Päättelyketjuni kulki seuraavasti: nahka on proteiinia, elintarvikevärit tarttuvat proteiinikuituun. Ostin elintarvikeväriä. Kotona sekoitin sen kenkien hoitogeeliin ja levitin useassa erässä vaahtomuovin palasella kenkiin. Väri tummeni useamman asteen ja kengistä tuli selkeästi punaiset. Pintaan sipaisin vielä kenkävahan, en usko että väri ainakaan mihinkään irtoaa. Aika näyttää miten tuunaamiseni reagoi. Alkuvaikutelma on ainakin erinomainen.

Olen jaksanut edelleen pitää yllä kolmen lenkin viikkotahtia. Viime sunnuntaina ylitin ensimmäisen kerran vuosiin kymmenen kilometriä. Ylitin kyllä myös energiavarastoni.. huonolla iltapalalla ja ilman aamupalaa lenkki imi kaikki mehut. Mutta ei onneksi intoa, lenkit ovat jatkuneet senkin jälkeeen. 


2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Toihan on ihan mahtava idea valmistaa itse kenkiensävytysaine!
Ainoa ongelma on se, että punainen väri ei ole kovin kestävää. Älä ainakaan säilytä kenkiäsi auringonvalossa. Mulla nimittäin on punaisia kenkiä, niin nahkaisia kuin mokkapintaisiakin. Väri haalistuu auringonvalossa ikävästi. Just se kohta, johon valo osuu. Sullahan on toki konstit värin palauttamiseen.

Marika kirjoitti...

Onpa kauniit kengät, saanko kysyä mistä olet ne hankkinut? :)