Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-maanantai 22. elokuuta 2011

Työt ovat alkaneet ryminällä. Uusi luokka, jolla uudet kujeet. Sen verran näyttää jo hyvältä, että voin ehkä ottaa töihin neuleen mukaan! Kivaa olla taas töissä.

Neljän euron Tampellan Silkkiuikku-langat muuttuivat Peikkiksen jättikauluriksi. Siitä tuli lempiasuste. Onnellisen naaman näkeminen on aina mahtavaa!


Kaksi Marimekon kangasta (Sateenkaari ja Tuliainen) päätyi pallohameiksi seisottuaan tovin kaapissa odottamassa oikeaa ideaa. Ensimmäisen jälkeen totesin onnistuneeni kaavan teossa niin hyvin, että tein perään toisenkin. Kangas on leikattu täysvinoon ja vuorina on trikoo. Kevyt ja supermukava vaate ja molemmat piristävät kummasti muuten mustaa pukeutumista.

Sukkia olen neulonut Novitan Polku-langasta (punajuuri). En taida neuloa enää. Lanka on voimakkaasti kiharaista ja vähäkierteistä, minun käsissäni se neuloessa hajoaa helposti ja neulepinnasta tulee melko epätasaista. Se ehkä helpottuu höyryttämisen jälkeen. En ihan inhoa, mutten osaa oikein suositellakaan.. Toivottavasti kestävät käytössä paremmin kuin Noron sukkalangat, jotka taas ovat mukavaa neulottavaa. Olenkohan vähän ylikriittinen?
6 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

aivan IHANA tuo jättikauluri!! kelpais mullekin :D

Susanna kirjoitti...

Hyvän hamekaavan kun osaisikin tehdä tahi löytää.... olen niitä jonkinmoisen määrän kehitellyt, mutta yhtään täydellistä en vielä ole onnistunut saamaan aikaan.

Anna kirjoitti...

Mä en ole uskaltautunut kokeilemaan tuota sukkalankaa, kun olen neulonut aika samannäköistä regialta ja se nukkaa ikävästi käytössä. Mutta sitä oli ihan ok neuloa. Musta taas noron sukkalangat oli ikäviä neuloa. Toinen lanka kerän sisältä ei juokse millään, kun teen raidallisia sukkia. Hassua, kuinka erilaisilta neulottavilt alangat eri neulojista tuntuu.

Maija kirjoitti...

Ostin just pari kerää tuota punajuuri Polkua, ja olen jo aloittanut tekemään tuommoisia raitasukkia, mutta huhhuh tuota lankaa! Ihan älyttömän ohutta, tässähän ehtii päästä jo eläkkeelle ennen kuin sukat valmistuu! Et nostan hattua sinulle kun olet jaksanut ähertää. Minkä kokoisilla puikoilla neuloit nuo? Entä paljoko sulla on tuossa aloitussilmukoita? Harkitsin jo että pitäisikö neuloa kaksinkertaisella langalla että sais vähän nopeammin valmista...

käsveska kirjoitti...

Maija: Taisin neuloa kolmosen puikoilla. Aloitussilmukoita 14 puikolla, eli 56. Kantapään jälkeen kavensin silmukkamääräksi 12/puikko. Näin sukkaosasta tulee napakampi. Ja tästä langasta tulee muuten tosi joustava neulos..

glimtarfrånsannasliv kirjoitti...

Iih miten rakastankaan hameitasi :-)