Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Home makeover

Meillä on suuri koti. Seitsemälle sopiva, n. 200m2. 1970-luvulla rakennettu tasakatoksi, 1990-luvulla korotettu 1,5 kerroksiseksi. Alkuperäistä pintaa on jäljellä paljon, ehkä hyväkin niin. Talossa on paljon valoa, isoja ikkunoita ja 70-luvun arkkitehtuuria. Ja paljon sellaista josta en oikein pidä, mutta jonka kimppuun ei suuremmin viitsisi käydä. Tammiparketti on kovin kellastunut ja mäntypaneelit katossa tummuneet. Kahden aikuisen yhteenlyöttäytyessä ei ehkä mietitä sisustusta kokonaisuudeksi vaan tuodaan sisään se mitä jo on. Eli sillisalaatti. Viidettä vuotta olen yrittänyt löytää sillisalaattiin järjestystä pienellä budjetilla. Nyt kävin Marimekon ysmyssä etsimässä..
Etsin musta-valkoisia tekstiilejä ja löysin. Verhoiksi "Joonas", tyynyihin punainen "Noitarumpu" sekä mustasävyisiä vaatetuskankaita. Ostosten seurauksena alakerrassa kävi tuli ja leimaus kun sillisalaatti piti järjestää uusiksi. Keittiön pitkä pöytä muutti olkkariin, Ikeasta löytyi uusi matto. Lähes kaikki tavarat löysivät paikkansa entistä paremmin ja rauhallisemmin musta-valkoisen linjan myötä.
"Siirtolapuutarhan" olin ostanut jo aiemmin, se päätyi nyt keittiöön verhoiksi. Ruokapöydän tuoleja olen käynyt kuolailemassa jo parin kuukauden ajan läheisessä Rekolan osto-ja myyntiliikkeessä, josta ne eilen sitten vihdoin ostin. Tuolit ovat suomalaista tuotantoa, Lahden puuseppätehtaasta. Päällystin istuimet samoilla Marimekon kankailla. Pidän tuoleista todella paljon. Harvoin pinnatuolit ovat yhtä kauniita.
Koti avartui kovasti ja sai rauhallisemman yleisilmeen. Rauhaton mieli ei tästäkään kuitenkaan pysähtynyt. Onpahan koti viihtyisämpi olla levoton.
Tämä olisi myynnissä. Kiinnostaako?

4 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Saattaisi hyvinkin kiinnostaa, millaista hintaa olit ajatellut?

Kata
skhusm a utu.fi

käsveska kirjoitti...

Parikymppiä+kuljetus.

Kata kirjoitti...

Kerrotko vielä jotain mittoja nukesta? Miten kiire nuken hakemisella olisi, ollaan tulossa marraskuun puolella käymään pääkaupunkiseudulla jolloin voisin hakea nuken. Vai osaatko yhtään arvailla posti/matkahuoltokuluja?

käsveska kirjoitti...

Nuken torso on kokoa 36, ollut mallinukkena. Jalassa on pyörät, niiden halkaisija n. 50cm. Korkeus on säädettävissä. Veikkaan matkahuollon kuluiksi pariakympiä, mutta voitte hyvin hakea nuken tännepäin tullessanne, ei ole kiire. Laitan sulle puhelinnumeroni ja osoitteeni sähköpostiin.