Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Hyviä päätöksiä.

Aloitin perjantaina hatha-joogan. Se oli järisyttävää.. Ei mitenkään suureellisesti, mutta mun pienellä henkilökohtaisella tasolla. Todella vaikeaa, keskittymistä vaativaa, äärimmäisen rentouttavaa ja mikä olo sen jälkeen!! Hurahdin kertaheitolla. Kerran viikossa tuntuu ihan liian harvalta, toisaalta liikkeitä voin harjoitella kotonakin.
Oli hyvä päätös jäädä kotiin mökille lähtemisen sijaan. Kotona on kyllä ollut monenlaista pakollista puuhaa, mutta onneksi riittävästi aikaa myös rentoutumiseen (=neulomiseen tuntitolkulla). Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan tarvitsevani kiireettömyyttä. Aikataulujen, menemisten ja tulemisten täyttämät päivät saavat hermot kiristymään jo etukäteen. Kodista/kesäkodista on tullut entistäkin tärkeämpi paikka.

Sorkkapari valmistui. Jo aiemmin valmistuneen neuloin kannasta asti uusiksi, oli liian leveä. Nyt hyvät ja napakat, iloiset ja vitsikkäät. Ja varvastossuihin sopivat..
Kesäisen sunnuntaiaamun kunniaksi lähdimme metsään, suppilovahverojahtiin: lähemmäs kymmenen litraa oli kotiintuomisia muutaman tunnin jälkeen! Valmistin gluteenittoman sieni-pekonipiirakan töihin viemisiksi (miehellä juhlaviikko) ja kotiväelle viimevuoden karpaloista kakun hesarin ohjeella. Muunsin ohjetta hieman, laitoin sokerikuorrutteen sijaan itsekeitettyä kinuskikastiketta. Taikina oli ainakin jättihyvää: voita, sokeria, ranskankermaa..

4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Nami! Juuri tuota samaa olen päässäin pyöritellyt... kiireettömyys on niin tarpeellista, ja harvinaista herkkua. Oih, joogan voimaan uskon. Itse nautin tällä hetkellä pilateksesta. Ja haaveilen hot joogasta. Rauhaisaa syksyä sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa! Hatha jooga on ihanaa. Ja jos uskaltaa jättää suorituspaineet kotiin, niin oppii joka kerran jälkeen jotain uutta itsestään! Hali.

Linnea kirjoitti...

Hei! En ole varma, olenko kommentoinut täällä ennen... Siitä huolimatta: ymmärrän tunteesi hatha-joogan suhteen. Aloitin sen itse reilut neljä vuotta sitten ja olen edelleen erittäin vakuuttunut, että ihanaa ja rentouttavaa on. Joogatunnin jälkeen on rento ja energinen olo. Siihen jää koukkuun!

Vilttitossu Ryysynen kirjoitti...

Jooga on kans mun juttu. Ollu jo 11 vuotta. Tosin viimeaikoina olen höystänyt sitä Pilateksella. Mulla on pieni ohjemla, jonka suoritan joka ilta, ollut jo vuodesta 2000 kun esikoista odotin. Enää ei voi olla ilman, kroppa suuttuu eikä unikaan tule.

Tuo kakun ohjeen kävin kans printtamassa, pakko kokeilla! Viikolla tein espanjalaista omenakakkua, se oli kans hyvää (mm rommissa marnoituja omenakuutioita, mantelijauhetta, kaakaojauhetta jne namia)