Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-



maanantai 29. huhtikuuta 2013

robotti, takki ja mekko

olen bongannut näitä hurmaavia hahmoja muutaman sisustuslehden sivuilta. halusin löytää uudelle kummilapselleni jotakin uniikkia ja erilaista ristiäislahjaksi ja ilokseni sain robottitaiteilijan sähköpostitse kiinni. nuori muotoilija-keraamikko matias liimatainen tekee keraamisia robotteja, joiden muotit on valmistettu jätteistä. on mielenkiintoista seurata, mitä kummipojan ja taiteilija-matiaksen elämässä tapahtuu seuraavina vuosina.. veikkaanpa että matiaksesta kuulemme vielä sangen laajalti! juho-pojan kyvyistä ei vielä ole ennakkotietoa, mutta perimän perusteella saattaisi tulla esteetikko-insinööri.
 virkkaushommat tuli vähäksi aikaa päätökseen. takki onnistui yli odotusten! kerrankin vaate, johon olen täysin tyytyväinen kaikin puolin. tätä oli kiva tehdä, pala kerrallaan tuli valmiiksi ja joka välissä pääsi sovittamaan. erikoista, miten periaatteessa muodoton vaate onkin muodokas ja hyvin istuva.
tämä vaatikin jo hieman enemmän kaavoitusta ja suunnittelua.. marimekon ysmystä löytyi upea puuvillasatiini melooni-printillä. halusin yksinkertaista, vähän japaniaa ja silti juhlavaa. tämäkin vaikuttaa olevan napakymppi! hihansuut ja helma ovat viimeistelyä vailla. ehkäpä saan jonkun kuvaamaan tämän päälläni..juhlia riittää keväälle: tuoreen kummipoikani ristiäiset, kevätjuhlat omalla koululla ja tyttären valmistujaiset. tosi innostavaa pitkästä aikaa tehdä vaatteita nollasta aloittaen.

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

ensin oli ajatuksia..

 ..tästä. ihan kiva, mutta blääh. ikeassa olisi kiva verhokangas ja keltaista olisi kiva saada..
 sitten ilmestyi deko ja kuva mustasta seinästä, jota olen aiemminkin miettinyt. kuvan huone muistuttaa jotenkin kohdetta, joten..
 kauppaan heti kun aukeavat! ikea, kodin1, k-rauta. ja kotona valmisteltu seinä. yksi maalauskerta, synttäreille. kotiin, toinen maalauskerta. sillä aikaa verhot ompeluun. sitten hyllyt ja tavarat takaisin.




aika jepa! 

torstai 11. huhtikuuta 2013

virkkauksesta innostunut

 ennen lehtijutun myötä saanutta suursuosiotaan tutustuin vinkattuna erittäin innostavaan blogiin. virkkaus ei ole ollut erityinen suosikkini, mutta nyt kyllä innostaa! pienillä väriläiskillä maustettu musta takki: väriä selkään, hihoihin ja taskuihin.. lankana ville ja noro silk garden.
kevättä pukkaa. mustaherukan oksa maljakossa tekee innolla lehtiä. omenapuun oksan silmut turpoaa päivä päivältä. jotenkin lohdullista kun ulkona vaan lumet säilyy.