Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-sunnuntai 13. marraskuuta 2011

kamalan kasarivessan päivitys

miten sitä silmä tottuukaan kaikkeen karseaan.. kotimme pikkuvessa on ollut koko asumisaikamme kasarikunnossa kultaisine pidikkeineen ja itämaishenkisine laattoineen. allibertin alkuperäinen peilikaappikin oli paikallaan. nyt kun edessä häämöttää muutto pienempään asuntoon, tuli riittävä motivaatio tehdä asialle jotakin. seinän alaosan vihreät kaakelit ovat miellyttävän väriset, ne saivat jäädä. kosteudensiedon kannalta on myös hyvä, ettei koko vessa ole tapettia.

ja kun olin aloittanut laattojen irroittamisen, ihmettelin kovasti miten en ole puuhaan ryhtynyt aiemmin. osa laatoista irtosi kokonaisina, alaspäin mentäessä tuli silppua. ikävintä oli laastin nakuttelu taltalla ja vasaralla irti lastulevystä.

rautakaupassa punnitsin tasoitteen ja tasoitetapetin välillä, onneksi valitsin tapetin. vaikka laastista jäi hionnan jälkeenkin rosoja seinään, ne tasoittuivat tapetin avulla oikein hyvin. tasoitetapetin asentaminen oli tosi helppoa, liima suoraan seinään ja valmiiksi leikatut vuodat puskusaumalla paikalleen. tasoitetapetti on normaalia leveämpää, joten pintatapetin saumat sijoittuvat eri kohtiin.


pintatapetiksi valitsi k-raudan mallistosta vihreää ruutua. mietin ensin tapettitalon atomia, mutta se olisi ollut liikaa pieneen tilaan. halusin vessasta raikkaan ja mahdollisimman neutraalin, ajatellen myös mahdollisia ostajia. erityisen iloinen olen kikkailujen ja listotusten onnistumisesta, muutamaa kohtaa piti miettiä etukäteen vähän enemmänkin. vielä kun saisi kunnon työkalut..vaikka lavuaari ja pönttö ovat vihreät, ei niiden olemassaolo enää häiritse kun kaikki muu on säyseämpää. ikean kaappi ja avohylly sekä mattateräksiset pidikkeet sopivat mukaan mainiosti. lamppu ja pistorasia odottavat vielä asentajaansa, sitten on valmista. oma osuuteni vei kolme päivää, koko remontin hinnaksi tuli n. 250€. olen tyytyväinen.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Wow! Tosi hieno lopputulos! Hali, Sanna

sannakoo kirjoitti...

Oho! Tulipa siitä tosiaan kiva ja vieläpä ilman viikkojen sotkua! Suorastaan vaikuttavaa.

..Naputtelin muuten sinulle jutun minun blogiin. Kurki!