Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-tiistai 22. helmikuuta 2011

valkaisu ja lämmintä valoa

Kirjoitin edellisellä kerralla valkaisusta. Nyt sitä on saatu. Kolmen päivän telaamisen, nitkutuksen ja hinkutuksen jälkeen olohuone on valoisa ja vaalea. Vanha paperitapetti oli kiinnitetty 1970-luvulla ja se lähti pois ainoastaan pieninä paloina, käsityönä. Puhdistettavaa seinä pinta-alaa oli n. 60m2 ja maalattavaa kattoa n. 30m2.. Lauantaiaamuna vähän pyörin olkkarissa ja mietin lähdenkö urakkaan, mutta kyllä kannatti! Tammiparketti on ensimmäistä kertaa kaunis ja muu sisustus sopii siihen. Vanhat tavarat löysivät uusia paikkoja ja täydentyivät kirppiksiltä.. Sillisalaattihuoneesta tuli suomalaisen pelkistetty, raikas ja simppelimpi.
Olohuoneen ruokailunurkkaus sai tapetin. K-raudan metsäkuvioinen tapetti istahtaa valkoiseen taustaan tosi kivasti. Mökiltä tuotu kehys pääsi oikeaan paikkaan.
Keravan Fidasta löysin hauskat miekkoset kehystä ilostuttamaan.
Veikkaan niiden olevan DDR:n peruja. Lampunvarjostimen neuloin siskolta saadusta paksusta villakaapelista, rungon sain vanhasta varjostimesta. Samasta langasta virkkaan myös penkinpäällisen.

Tuohikorit muuttivat olkkariin, jonne ostin Ikean Lack-hyllyjä. Sininen sohva sai toistaiseksi vielä jäädä. Sohvan osto on edessä kuitenkin, vanhan täytteet alkavat olla kuopalla.
Valkoista vasten on kiva laittaa kauniita esineitä, ikkunoista niihin paistava aurinko saa värit hehkumaan. Päivitän tänne päivänvalokuvia ensi tilassa..
Neulomisnurkkaukseni on viihtyisä uudella tavalla.
Vanha senkki sai selkäänsä samaa tapettia, nyt sen saattoi kääntää esiin ja laittaa sermiksi.

Vanha vanerinen matka-askikin pääsi makkarista ihmisten ilmoille.
Olkkariremontista tuli koko perheen yhteinen proggis. Peikkis tervehtyi influenssasta juuri sopivasti ja pojat kävivät aina välillä rapsuttamassa tapettia irti. Kaikki pitävä myös lopputuloksesta, minä varmaan eniten. Nyt voin rauhoittua tenttilukuihin loppulomaksi kauniissa ympäristössä.

2 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

olet urakoinut ja hyvältä näyttää!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea upeasta lopputuloksesta!
Tapetti näyttää todella onnistuneelta valinnalta.