Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-perjantai 19. marraskuuta 2010

mökin suojasta

Perjantai-iltapäivän hämärässä ajelin jäistä Elimäentietä Anjalaan. Mökin autopaikalle lumiauran jättämää penkkaa ajatellen pysähdyin matkalla ostamaan lumilapion ja samalla hiukan huopuvaa lankaa Villaketusta inspiroituneena. Eräät Norot ovat odottaneet ideaa. Mökillä on kaunista kun lunta on taas tullut. Viime talvena Anjala olikin lumen ennätyskeskus!

Saatuani tulet hellaan ja uuniin, laitoin riisipuuroa hautumaan ja kohtapa jo nautin siitä kanelin ja sokerin kanssa. Sokerin säilytysastiana on Surffiksen valmistama saviastia. Teippailin ikkunoiden raot ja veto väheni huomattavasti. Keväällä taas irroitan teipit ja poistan tuplaikkunat kesää varten. Sinne on pitkä aika ja minä en edes ajattele sitä, koska nautin tästä hetkestä.
Nautin olostani, neulomisesta ja puiden ratinasta uuneissa. Keittelen teetä ja käyn välillä hytisemässä ulkohuusissa. Ensimmäistä kertaa päivitän blogia suoraan mökiltä, tämä on aika ihmeellistä! Huomenna lämmitän saunassa vedet ja odotan siskoa tyttärineen vieraaksi. Sitten menemme kaikki tytöt hämärissä saunaan ja kylvemme kynttilänvalossa. Melkeinpä vannon, että pikkutytöille se on elämys.
Ei kommentteja: