Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-sunnuntai 18. lokakuuta 2009

saalista ja uusi tuttavuus

Nyt se syysloma on sitten jo mennyt. Pientä ahdistusta pukkasi vielä eilen kun jattelin jo töihin menoa. Tainnut syysloma olla kuitenkin hiukan liian täyteen ahdettu kaikenlaista. Aloitettiin Surffiksen kanssa keskiviikkona käymällä kaupungilla ennen mökille lähtöä. Niin, kuka käski? Ei kukaan, mutku lupasin. Helsinki on niin väärässä suunnassa Anjalaan lähdön kannalta.. No, selvittiin aika sutjakkaasti ja kuuden nurkilla oltiin jo mökillä. Ilta meni lämmittäessä. Surffis maalaili roolipeliukkojaan ja minä lisäsin vuoroin hellaan puita, vuoroin silmukoita puikolla. Torstaina lähdettiin aamulla sienimetsään ja kerättiinkin korillinen jäisiä ja mukavasti heliseviä suppilovahveroita. Ne ovat jo pakkasessa odottamassa käyttöä. Omenapiirakan ja uuniomenaa tein tänään ja tietenkin vaniljakastikkeen..
Pirkon äidille valmistui syysloman aikana hartiahuivi Novitan Rose-mohairista. Miten joku voi olla 90-vuotias! Miltähän nykymaailma näyttää sen ikäisen silmin?

Kotimatkalla poikettiin Porvooseen tietty Brunbergille ja TeeTee-Shopiin. Kyllä on nykyiset tilat hienot ja valtavasti sisustustavaroita lankojen lisäksi myynnissä! Päätin ruveta neulomaan itselleni ohuesta langasta villatakkia ja arvelin löytäväni Porvoosta langat, niinpäs löysinkin. SandnesGarnilla on kaunis liukuvärjätty sukkalanka Palett. Puolet halvempaa kuin Noro (ei kyllä yhtä kauniita värejä), villaa 75%, nylonia 25%. Neulottaessa ei kyllä myöskään yhtä ihanaa kuin Noro, mutta oikein pehmeää ja kaunista yhtä kaikki. Hitaasti vain tuntuu etenevän. Kahdelta kerältä raidoittuu hyvin. Saa nähdä tuleeko valmista.

3 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Samoin, loman loppumisen ahistus yrittää iskeä. Siksi pitää leipoa vähän joulutorttuja ;)

villasukka kirjoitti...

Ihanan kuniin väristä lankaa oletkin ostanut. Minunkin pitäss käydä siellä Porvoossa lankaostoksilla. Hyvää alkavaa työviikkoa sinulle.

Mirka kirjoitti...

heips! meillä loma aluillaan.. :) kaunista lankaa ja vesi herahti kiellelle myös piirakkakuvasta :P nam!