Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

kesähuoneeksi lattiattomasta romuvarastosta

Tässä on saunamökki. Oikeassa reunassa remontoitu sauna (juhannuksena saunottiinkin useampaan otteeseen, uskallettiin kun muurarikin oli käynyt välipohjassa slammaamassa piipun ja hakkaamassa päätään nauloihin) ja vasemmalla kesähuone ja varastokatos. Aiemmin sisäänkäyntinä oli vain pikkuinen aukko, siitä täytyi mennä varoen ja nöyrästi kumartaen.. Eilen naapurin Antsa (osaa mitä vaan) kävi sahaamassa aukon korkeammaksi ja takaseinään ikkuna-aukon. Tarkkasilmäinen huomaa "kalteri-ikkunan" pilkottavan. Sahatessa jäi nimittäin rimoitus paikalleen. Huvittava kuriositeetti sinänsä, aika lempeä vankila, teljetty saa päättää milloin lähtee. Mutta harvallapa on oma kalteri-ikkuna!
Tätä ovea ei ole ollut eilistä ennen. Kesähuone tuli tehtyä ensin ja sitten vasta ovi ponttilaudasta. Ihan asiallinen tuli, harmittaa vähän kun juuri se viimeinen lauta oli kiero ja saa ovenreunan vääntymään. Maalasin seinääkin punamaalilla naamalautojen alta, ei sitten tartte sotkea valkoisia lautoja jälkeenpäin.

Ikkunaan laitoin edelliseltä omistajalta saamani pitsiverhon (kiitos vaan Jaana!). Paikkailin sitä vähän ompelukoneella ja pingotin ikkunaan.


Tällainen tunnelma on sisäpuolella. Jaanalta ostin myös vanhan sivustavedettävän vierasvuoteeksi, lattialle mahtuu vielä patja tai kaksikin. Rottinkituoli siskoineen löytyi myös Jaanan upeasta hirsihuvilasta Ummeljoelta (on muuten myynnissä, ota yhteyttä jos kiinnostaa!) Peitteet löysin Kotkan kierrätyskeskuksesta kahdeksalla eurolla. Kesähuoneen seiniin maalattiin vanhaa roosaa ja vaalea vihreää, yhteen seinään laitoin vitosen tapetin. Lattia piti rakentaa kokonaan uudestaan, siitä tuli oikein hyvä ja tukeva.
Surffis ihastui kesähuoneeseen ja päätti, että kaikki uudet Legot, jotka hän hankkii mökille, kootaan ensimmäisen kerran tässä huoneessa. Tänään jo sanat tuli toteen, tilaisuus oli hyvin juhlava ja toimitettiin suljetun oven takana (mihin hiukan vaikutti se, että maalasin ovea samaan aikaan ulkopuolelta..)
Nyt on tilaa kymmenellekin majoittujalle. Sauna toimii, sisätilat ovat kunnossa ja asuminen helppoa. Seuraavaksi täytyy siirtyä liiterin läpilahon katon kimppuun. Siihen tarvitsen jo apumiehiä/miehen/naisia/naisen. Löytyyköhän vapaaehtoisia?!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Lallukka! Nyt voit seurata minun elämääni toisella kotimaisella kielellä. Tervetuloa!
http://frumammasanna.wordpress.com/

eilen tänään huomenna kirjoitti...

Kiva "laajennus" -Ihanaa tämä kesä kun olohuonetta voi jatkaa pihan ja vajojen puolelle!