Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

terveisiä onnelasta..

Aurinko oli seurana keväisellä työleirillä Anjalassa. Päivä paistaa sisään koko kierron, ikkunoita on joka suuntaan. Takaseinä on raakalautaa ja sellaiseksi jääkin. Maalaanko vai en, se on vielä harkinnassa. Halkolaatikko löytyi vintiltä, se pääsi heti arvoiselleen paikalle puuhellan viereen ilta-aurinkoon.
Ensimmäisten tulien teko on aina jotenkin juhlavaa. Vaikka vain palaisi kevään tullen vanhalle mökille. Mutta että uudessa paikassa ja vielä puuhellaan! Siinä on jotain primitiivistä selviämisen tunnetta kun saa liekin syttymään ja tuvan lämpiämään.

Vintin perällä on tunnelmallinen kesähuone. Peikkotyttö innostui siitä kovasti ja otti sen projektikseen. Ensimmäisen illan aikana rojut oli ulkona ja pahvit irroitettu seinistä ja katoista. Vastaan tuli tsiljoona erikokoista naulaa joiden irroittaminen ei enää ollutkaan niin hauskaa. Siinä vaiheessa menin jo apuihin ja teinin angsti katosi.


Seuraavana päivänä olikin jo tämän näköistä! Yksi seinä maalattuna ja aavistus siitä, kuinka hieno tästä tuleekaan. Seinien vierustoille matalat sängyt pitsipeitteineen, ikkunan eteen tumma sälekaihdin verhoiksi. Lattialle räsymatto. Peikkotytön suunnittelema täydellinen kesähuone!

Mun urakan aloitus oli tuvan keittiönurkkaus. Tältä näytti lähdössä. Pahviseinät ties minkä väriset, täynnä lommoja ja kuoppia. Pesemättä varmaan vuosikymmeniä.

Nyt näyttää tällaiselta, aika valmiilta jo itse asiassa. Puolet tuvasta tuli maalattua samalla hennon vihreällä. Väri on todella onnistunut, vähän sellainen ennenvanhaisen munamaalin tyyppinen väri. Tupaan oli jätetty toimiva sähköliesi (töpselimallia) jääkaapin ja mikroaaltouunin ostin uusina. Eipä tarvitse hetkeen niitä miettiä.
Kuvien ulkopuolelle jää levyn ja jalkojen muuntaminen pitkäksi pöydäksi, repsottavan rännin ja naamalaudan kiinnittäminen takaisin paikoilleen (inhottavaa hommaa), pressun laittaminen liiterin katolle huusin päälle (tuulta vastaan taistellen) sekä lautakasan siirtäminen pois jätelavan alta (lautaa n. 100 m2). Aika hyvä alku, mutta minullapa olikin erinomaiset apulaiset.
Ensi viikonloppuna jatkuu, lihakset ehtivät sopivasti toipua. Kuntosalikortti menee juuri sopivasti umpeen, se olisi jäänyt käyttämättä. Paaranmäen punttis tarjoaa ensiluokkaista lihaskuntoharjoittelua!
Tossujaan odottaville, viikot on pakko olla kotona kun on se työ,
joten lusin aikaani tekemällä tossuja. Eli tulee niitä!

2 kommenttia:

Janne kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tanja kirjoitti...

Olet ollut ahkera!
Niin ihana ja rauhaisan näköinen!
Kyllä tuolla jos missä sielu ja mieli lepää puuhastellessa. En malta odottaa, että pääsen näkemään paikan oikeasti.
Tuolla on hyvä puuhastellessa kehitellä paljon uusia ja ihania ideoita.
Olispa jo perjantai....
Haleja