Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-



torstai 17. lokakuuta 2013

lankojen värjäystä yle puheessa

Yle Puheen toimittaja kävi viime viikolla läträämässä kanssani lankojen värjäyspuuhissa.. Linkin takana lopputulos!

sunnuntai 13. lokakuuta 2013



stipendirahastoa varten olen neulonut läjän pipoja ja niihin kukkia. rahastoa kerään erityisluokkiemme oppilaille, joiden elämässä on monenlaisia haasteita. myyn tekemäni käsityöt halukkaille, myynnistä otan itselleni vain lankarahat. kaiken muun tuoton laitan rahastoon. yllä olevan kukkamallin nappasin japanilaisesta virkkauskirjasta. ohje on tosi helppo; ensin ympyrä ja sen jokaiseen reunasilmukkaan virkataan yksi kerrallaan halutun mittainen ketju ja kiinteillä silmukoilla virkataan takaisin kohti keskustaa. olen tehnyt myös taakse toisen kerroksen terälehtiä, siten kukista tulee vähän muhkeampia.


tilauksia satelee tasaisesti, nämä tabit menevät erään opettajamme äidille. lankamaailmasta basic-sukkalankaa.


kaulahuivi syntyi kasviväreillä värjätyistä langanlopuista. on ihan mahdotonta saada luonnon väreillä värjätyt langat olemaan sopimatta toisiinsa. joku tämänkin huivin opehuoneesta lunasti itselleen, toivottavasti tuottaa iloa..


läpälliset kynsikkäät ovat pian tarpeen, nämäkin tein tilauksesta.


nämä taisin tehdä itselleni. kokeilin pitkästä aikaa peukalokiilan neulomista. ei muuten kannata aloittaa kokeilemista mustalla langalla.. vaaleammasta näkee "pikkusen" paremmin. jämälankoja näihinkin upposi.


ulkona on tosi upeaa. lenkit ovat jatkuneet säännöllisesti, lenkkeillessä saa todellista väriterapiaa! paitsi useimmiten kun juoksen aamuhämärässä..mutta sunnuntaisin aamulenkillä kaikki hehkuu, vielä hetken. ylläoleva kun on otettu meidän yläkerran ikkunasta.

lauantai 5. lokakuuta 2013

sandro






Hesacupin poikien 00-sarjan voiton kunniaksi koko joukkue läheisineen oli kutsuttu myöhäiselle brunssille ravintola Sandroon Kallioon. Perillä odotti tunnelmallinen marokkolainen ravintola ja aivan mieletön buffet-pöytä! Karismaattinen isäntä oli vastassa ja toivotti kaikki aidon lämpimästi tervetulleiksi. Ruoka oli todella hyvää ja kaikki oli esillä esteettisesti. Meistä tulee aivan varmasti säännöllisiä asiakkaita. Juhlassa oli kaikin puolin tosi mukava tunnelma, futaripojat olivat ehdottomia tähtiä. Eikä ollut valmentajakaan hassumpi.. Valmentajan vaimokin oli erityisen tyytyväinen. :)

torstai 3. lokakuuta 2013

tuunausta ja neuleita

 Neulomisen saralla on syntynyt ja syntyy.. Musta mohairneule sai kimmokkeensa sovitettuani vastaavaa vaatekaupassa, hintaa vain oli 90€. Tuntui hurjalta määrältä, joten vaihdoin vaatekaupan lankakauppaan. Hintaa tuli n. 25€ ja tekemisen ilo kaupan päälle. Tämä sitäpaitsi istuu paremmin.

Ostin myös maiharit, joita olen katsellut jo muutaman kerran. Olen suunnitellut myös punaisten kenkien hankkimista, näissä pääsin jo lähelle. Tosin vasta tuunaamisen jälkeen. Ostettuani maiharit, mietin millä saisin niiden possun pinkin vähän punastettua lisää. Päättelyketjuni kulki seuraavasti: nahka on proteiinia, elintarvikevärit tarttuvat proteiinikuituun. Ostin elintarvikeväriä. Kotona sekoitin sen kenkien hoitogeeliin ja levitin useassa erässä vaahtomuovin palasella kenkiin. Väri tummeni useamman asteen ja kengistä tuli selkeästi punaiset. Pintaan sipaisin vielä kenkävahan, en usko että väri ainakaan mihinkään irtoaa. Aika näyttää miten tuunaamiseni reagoi. Alkuvaikutelma on ainakin erinomainen.

Olen jaksanut edelleen pitää yllä kolmen lenkin viikkotahtia. Viime sunnuntaina ylitin ensimmäisen kerran vuosiin kymmenen kilometriä. Ylitin kyllä myös energiavarastoni.. huonolla iltapalalla ja ilman aamupalaa lenkki imi kaikki mehut. Mutta ei onneksi intoa, lenkit ovat jatkuneet senkin jälkeeen.