Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-



sunnuntai 18. elokuuta 2013

suuri pyörähdys

 
 
kodista tuli sopivan kokoinen kun kaksi vanhinta lastani muutti kesän aikana omiin koteihinsa. toisen makuuhuoneesta tuli aikuisten makkari ja olohuoneesta ihan vaan olkkari. yläkerran huoneet saavat vakituiset joka toisen viikon asukkaat, ne muutettiin käyttäjilleen sopiviksi. makkari muuttui huokealla, ainoa hankinta oli luhdan punos-pussilakana, joka muuntui kahdeksi verhoksi. seinällä olevat laatikot ovat pyörineet jo parikymmentä vuotta milloin missäkin tarkoituksessa. nyt ne saivat jälleen uuden pestin, tapetoituina pikku hyllyinä. huoneen väritys määräytyi pitkälti niiden perusteella.makkariin olen tosi tyytyväinen.


 olkkarin sisustus muutti vähän muotoaan. shellin vanha tupakkapenkki pääsi vihdoin sisätiloihin. kuvassa muuten näkyy se kertaalleen lähes kuollut pelargonia. en antanut periksi.. nyt se on tulvillaan nuppuja ja kukkii pian upeasti! uutena hankintana sijoitimme mokon ihanaan kaappiin.

tytön huoneesta tuli pojan huone vähillä muutoksilla. tapettikaistale ja verhot vaihtuivat musta-valkoisiin. kaikki löytyi täälläkin omasta takaa.

yläkerran vessaankaan en voinut olla koskematta. en oikein välitä kauttaaltaan veden vihreästä kaakeloinnista. onnistuneen keittiön kontaktimuovi-tuunauksen jälkeen keksin tehdä saman vessaan, ainoastaan valkoisella. takaseinän raita on sitä perua. oven maalasin myös sisäpuolelta valkoiseksi. sanonpa vaan ettei ollut turha juttu. nyt vessa on raikas ja pienellä päivitetty. vasemmalla näkyvä ensiapulaatikko on ikeasta, maalasin siihen akryylimaalilla ristit. annoin pois muuttaneelle nuorisolle lahjaksi samanlaiset, mutta pienemmät. niiden sisään pakkasin tarpeellisimmat sairastarpeet: särkylääkettä, kuumemittarin, laastarit, sidettä, puhdistusainetta, flunssalääkettä, kortisonivoidetta ja bepanthenia. ei voi kukaan sanoa, että olisin lähettänyt ilman varusteita maailmalle.. tuntui ilahduttavan saajia. lisäksi annoin oman kämpän käsikirjat (ja tietenkin kaiken, mitä kotoa mukaan halusivat).
 
töihin palattuani sain kouluemännältämme aivan mielettömän hienon lahjan. tiesin hänen maalaavan minulle kupit ja lautaset mökille, mutta että näin hienot ja osuvat ja täydelliset! olin vain kuvaillut taloni värimaailmaa, yhtäkään kuvaa en ollut näyttänyt. ja mikä napakymppi!
 
 värjäystalkoissa aikaansaadut langat eivät päädykään dominoneuleeksi. olen tosi viehättynyt virkkauksen herkkyyteen ja monimuotoisuuteen. luulen kasaavani itselleni töihin pontzon, talven tullen huoneessani on kylmä. työstä puheen ollen, taas ollaan täydessä vauhdissa. olen aloittanut aamulenkkeilyn, sitä tuntuu olevan tosi paljon iloa. energiat on töissä ihan uudella tasolla ja koko päivän jaksaa hyvin. kunhan vaan jaksan pitää tahdonvoimani kasassa ja säännöllisesti lähteä lenkille..