Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-



lauantai 30. kesäkuuta 2012

tyhjät huoneet



koti on tyhjä ja varasto täynnä. olo on tosi irrallinen, kun ei oikein ole omaa paikkaa mihin mennä. onneksi on mökki, täällä taidan olla mahdollisimman paljon heinäkuun evakon ajan. kävin tapettitalossa hakemassa keittiön seiniin tapettia, kakksolaadun juhannusruusut tarttuivat mukaan huokealla hinnalla. pienet väritahrat eivät haittaa mitään. maanantaina aloitan tapiseerauksen ja möbleerauksen, se on parasta lomaa. mies ja muovipojat sekä anoppi ovat vielä huomiseen seurana, sitten sitä saakin olla ittensä kanssa ihan riittämiin.

perjantai 22. kesäkuuta 2012

hyvää mittumaaria!








anjalassa juhannuksenvietossa, kahden pariskunnan voimin. peikkiksen poikaystävä ensimmäistä kertaa mukana..uusi elämänvaihe meneillään siis. 
kuukausi poissaoloa oli taas tehnyt tehtävänsä, vastassa odotti polven mittainen heinikko. sen alta löytyi onneksi kukkaa tekevät uudet perennat sekä voimissaan olevat liljat. viime kesänä alasleikatut ruusut kukkivat upeasti, huusikomposti on auttanut virkistymään.
kotoa tuotiin kiertoon tavaraa, pyöreä pöytä ja iso ruokapöytä vaihtavat paikkaa: pyöreä jää mökille ja iso matkustaa uuteen kotiin. shellin vanhat tupakkapenkit pääsivät nyt oikeaan ympäristöön, saunan seinusta oikein odotti jäähypenkkiä. sunnuntaina lähdemme hyvästelemään nykyisen kotimme ja muuttamaan talon tyhjäksi. sitten palaankin koko heinäkuuksi mökille. se on kuulkaa mahtavaa!

tiistai 19. kesäkuuta 2012

koti tyhjenee. viimeiset viikot tässä kodissa. tavaroita on sijoitettu edelleen uusiin koteihin, viimeksi trampoliini muutti siskon tyttöjen iloksi. muutettavaa jää neliöihin nähden kohtuullinen määrä, silti hommaa riittää. tavaroista luopuminen, niiden uusi sijoittaminen ja uudistaminen ei ole nopein vaihtoehto muuttamiseen, mutta ehkäpä se on kestävin. vanha puurunkoinen tuoli sai ryhdistämisen lisäksi uuden verhoilun. tämä pääsee skeittarin huoneeseen uudessa kodissa. kangas on ikeasta, tukevaa kuosiin kudottua puuvillaa.
tänään alkoi viimein loma, enää ei ole väliä hommien määrällä. mökille juhannukseksi, sitten muuttamaan tavarat varastoon ja kuukaudeksi takaisin mökille odottamaan uuden kodin vapautumista..

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

tyhjäksi ja uusiksi




teoriassa loma alkoi tänään, käytännössä työt jatkuu vielä parisen viikkoa. kodin tyhjennyksessä menossa sortteerausvaihe: kirppikselle, kierrätyskeskukseen, jäteasemalle, myyntiin, muuten vaan jakoon. joka nurkka on täynnä nyssykkää ja pussukkaa. vanhoja t-paitoja olen virkannut pieniksi matoiksi, niistä tulee uuden kodin väriläiskiä. uusi koti tuntuu tosi kaukaiselta, pääsemme aloittamaan remppaa vasta 1.8., muuttamaan ehkä viikkoa myöhemmin. evakkoon lähdemme kuitenkin jo kesäkuun lopussa, tavarat siirtyvät välivarastoon. onneksi evakko sattuu lomakuukaudelle, uuteen muutto kuitenkin tulee päällekkäin uuden työn aloittamisen kanssa. siinä riittää sitten järjestelemistä..