Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-



sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

kesäkukkia ja tupakkapenkkejä


aurinkoinen takapiha innosti kaivelemaan puutarhakalusteet pressun alta. peikkis ja nuorempi muovipoika öljysivät pöydän ja tuolit, minä rapsuttelin shellin vanhoista tupakkapenkeistä irtomaalit pois. laitoimme penkit päällekkäin rajaamaan oleskelualuetta, haimme ruukkuihin fuksian sävyisiä kesäkukkia ja kaivelimme sopivaa rekvisiittaa pihahyllyymme. vielä kaipaan jotakin korkeampaa hyllyyn, symmetrisyys vähän ärsyttää.. ehkä haen yhden puksipuun. miksikä sitä sanotaan kun sisustetaan ulkona? ulostamiseksi?

ysmyssä langennut

matkalla santahaminaan poikkesin herttoniemessä marimekon ystävämyynnissä. ilman mitään tarpeita. ja silti kassalla myyjältä kuului: "ja tasan sata euroa, kiitos". mitä tapahtui siinä välissä? yksi raportti fokusta keittiön pyöreälle pöydälle, musta-valkoiraidalliset legginsit ja sitten nämä. pari vuotta mietittyäni annoin periksi. ja kyllä ne onkin kivat! olin jo unohtanut, miten hyvin ne istuvat jalkaan. paketissa oli samasta kankaasta kenkäpussi, jonka totesin heti turhaksi sellaisena. leikkelin paloiksi ja ompelin kassiksi, näin kangas tulee käyttöön yhtä aikaa kenkien kanssa. iloisia askeleita, ei harmita.

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

 tein kouvolasta kirppikseltä mahtavan löydön. olen kerännyt sotapojalle ruuturitari-sarjan laseja, nyt löysin parilla kympillä kannun! ilahdutti saajaansakin. mustat virkatut korit ovat novitan hanko-lankaa. kiinteisiin silmukoihin lanka sopii hyvin, puolipylväisiin saati pylväisiin liian vähäkierteistä. muuten kiva lanka, lopputulos on napakka. 
 otin keskiviikkona (neljä päivää sitten) maljakkoon oksan köynnöshortensiaa, viikonlopun aikana se on saanut aikaan lehdet. niitä ei ollut vielä perjantaina.
myynnissä tehokas 1960-luvun pöytä-Singer alkuperäisillä osilla ja ohjeilla. sähköpistoke on uusittu ja kone huollettu eli hyvässä kunnossa. hinta 50€, itäiselle pks-seudulle voin kuljettaa, saa myös noutaa! laita postia osoitteeseen kasveska(at)kolumbus.fi.

perjantai 20. huhtikuuta 2012

mökillä!



peikkiksen kanssa mökillä, vihdoin talven jälkeen. tällä kertaa kaikki on kunnossa ja mökki lämpeni nopeasti. etukäteen lähtö on aina vähän nihkeää, mutta perille päästyä sitä vaan huokailee, miten ihanaa onkaan olla täällä. suunnitelmissa elokuvia ja kirpputoreja, leppostelua kaikin puolin.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

vihdoin inspiraatio

koko pääsiäisloman olen odotellut inspiraatiota. viimein tänä aamuna sisustuslehtiä selaillessa sellainen iski. tämä teksti näkyy monissa sisustuskuvissa valkomustassa julisteessa. en yleensä pidä tekstiaiheista sisustuksessa, mutta tässä on hyvää zeniä. alunperin julisteella pyrittiin kohottamaan britannian kansalaisten moraalia toisen maailmansodan aikana. teksti toimii kannustimena kyllä ihan tavallisessa arjessakin.. kaapissa oli mustaa villakangasta ja lankalaatikosta löytyi sopiva kirjontalanka. aamupäivällä syntyi teksti ja kirppiskiepauksen jälkeen kasaus, tykkään! tämä nojatuoli siirtyy ehkä uudelle työpaikalle, haaveilen suomalaista mademoisellea tilalle. kesällä täyttyy 40 vuotta, olisikohan siinä sopiva syy klassikkotuoliin?

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

juhlapäivä

lapsistani keskimmäinen, ihana peikkotyttöni, täyttää tänään 18. olen saanut upeat lapset. kiitos siitä. kiitos myös kaikille juhlissa käyneille!

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

opiskelua, kerimistä ja saumojen valkaisua


vietin taas opiskeluviikonlopun jyväskylässä. päivät ovat juuri sen mittaisia, että on aina haastavaa ehtiä titityyn kauppaan. luennoilla tulee istuttua loputtomasti, joten kävelystä joka välissä haluaa pitää kiinni. meinasin sortua pummimaan kyydin lankataivaaseen, mutta päätin priorisoida kävelyn. lopulta sainkin molemmat: tehokävelyn ja muutaman vyyhdin sukkalankoja! junassahan piti sitten keriä että pääsin neulomaan. puikot oli jo valmiiksi mukana. pinkkisävyjä, vaikka kuva näyttääkin muulta. toinen vyyhti smaragdinvihreää.




sunnuntaivapaana toteutin keittiön laattasaumojen vaalennuksen. rasvat pois kunnon pesulla, kuivuminen ja väri saumoihin. lopputulos kirkasti koko keittiötä. väri oli helppoa käyttää.