Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-



tiistai 27. joulukuuta 2011

orkidea yritti jo kerran tehdä kukan, mutta unohdin kastella kriittisellä hetkellä. nyt yritän olla huolellisempi. alkuja on taas monta.
kirppiskierroksella pitkästä aikaa, löysin mitä etsin; peltipurkin kolmella eurolla. odottamaan jäivät iittalan pinottavat lasit..

maanantai 26. joulukuuta 2011

väritöntäkö?

huikea myrskytuuli saa joen pinnan näyttämään väärään suuntaan virtaavalta. rannan mänty tiputtelee alistuneena oksiaan ja lennättää ne metsikköön. kaikki näyttää syksyisen harmaalta, kunnes..
katsoo hiukan lähempää. koivun juurella, ruskeiden lehtien lomassa pilkoittaa aurinko.


ja perennapenkissä uusi elämä on valmiina esittämään osuutensa. ihmeellinen joulukuu, myrskytuulikin muistuttaa enemmän keväästä kuin talvesta. mutta toisaalta, onhan talvipäivän seisauskin jo takana ja olemme kevään puolella.



puikoilla käsinvärjättyjä japanista ja etelä-amerikasta. kevättä näissäkin väreissä.

perjantai 23. joulukuuta 2011

joulumieltä vastaanotettu!

kummaa, miten joulu sittenkin aina ehtii mieleen ajoissa. lahjan vieminen kummitytölle sateessa kävellen toi sen viimeistään. ilman sarkasmin hiukkaakaan. kiireetöntä, rauhallista valmistelua teinien kanssa. onneksi ne vielä haluaa tehdä yhdessä. tähtiä ruokapöydän päälle..
piparitaloon väriä..

ja viimeisiä lahjoja pakettiin. kynttilöitä ja hämärää. tämä on ehkä joulussa parasta. odottaminen ja valmistelu. jokainen hetki hyvää. kiitollisuutta kaikesta. rauhallista joulua.

tiistai 20. joulukuuta 2011

joulumuistiaisia

surffiksen opettajalle joulumuistiaiseksi kämmenenkokoinen eräkämppä.


ja oppilailleni onnenelefantit, vaikka yritänkin heitä kasvattaa siihen, että itsekin voi elämänsä suuntaan vaikuttaa.. onnea meistä tarvitsee kuitenkin jokainen. onnea ja oikeita ihmisiä.

maanantai 19. joulukuuta 2011

kaipa se joulu tulee tännekin.. tänään pidettiin rinnakkaisluokan kanssa vuotuiset piparitalotalkoot, 16 hienoa pytinkiä lopputuloksena! aikamoista säpinää, mutta sen arvoista. piparitalo tekee teininkin onnelliseksi. olen todella ylpeä oppilaistani. jotenkin sitä kiintyy kovasti kulloiseenkin ryhmään, niin kai pitää ollakin. olen myös ylpeä itsestäni, olen jaksanut pitää kiinni periaatteistani koko pitkän syksyn; kunnioittaa ja pysyä tyynenä. testattu on, mutta kestin.

eräs ihanainen kummityttö saa vihdoin piianpeilinsä. vuoden se on hilloutunut kaapissa odottamassa oikeaa tuunaussuunnitelmaa, vihdoin sellainen löytyi. tekemisessä ei mennyt kauaakaan.
strömsössä oli kivoja tähtiä, niitä olen väsännyt jo useammankin. tapetinjämät katoavat nurkista vikkelään! mukava pieni joulumuistiainen, kiva tehdäkin. huomenna syödään kolmen luokan kesken jouluateria ja torstaina leivotaan illaksi vanhemmille joulutortut. viimeiset työviikot ennen lomaa ovat usein kiireisempiä kuin ne tavalliset, tulee järjestettyä yleensä jotain ekstraa oppilaille. kivaa on yhtä kaikki, vaikka kiireistä.


torstai 8. joulukuuta 2011

kovasti monenlaista puuhaa, maalaamista, kunnostamista, siivousta; ensimmäinen asuntonäyttö edessä. neulomista joka välissä kuitenkin ja vähän askartelua peikkiksen kanssa.

nämä riittävät muistuttamaan joulun tulosta.. origami-lintuja peikkiksen aloitteesta ja kuusamanoksia pihalta shelliltä perityssä labramaljassa.
ja lahjasäkkiin lämpimät tumput. lahjoja alkaa olla hankittuna ja valmistettuna, saiskohan joulumieltä jostakin?