Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-



keskiviikko 31. elokuuta 2011

kukkia, hattuja ja sadekamppeita





etelä-ruotsissa sataa aina. have a happy rain!

keskiviikko 24. elokuuta 2011

maanantai 22. elokuuta 2011

Työt ovat alkaneet ryminällä. Uusi luokka, jolla uudet kujeet. Sen verran näyttää jo hyvältä, että voin ehkä ottaa töihin neuleen mukaan! Kivaa olla taas töissä.

Neljän euron Tampellan Silkkiuikku-langat muuttuivat Peikkiksen jättikauluriksi. Siitä tuli lempiasuste. Onnellisen naaman näkeminen on aina mahtavaa!


Kaksi Marimekon kangasta (Sateenkaari ja Tuliainen) päätyi pallohameiksi seisottuaan tovin kaapissa odottamassa oikeaa ideaa. Ensimmäisen jälkeen totesin onnistuneeni kaavan teossa niin hyvin, että tein perään toisenkin. Kangas on leikattu täysvinoon ja vuorina on trikoo. Kevyt ja supermukava vaate ja molemmat piristävät kummasti muuten mustaa pukeutumista.

Sukkia olen neulonut Novitan Polku-langasta (punajuuri). En taida neuloa enää. Lanka on voimakkaasti kiharaista ja vähäkierteistä, minun käsissäni se neuloessa hajoaa helposti ja neulepinnasta tulee melko epätasaista. Se ehkä helpottuu höyryttämisen jälkeen. En ihan inhoa, mutten osaa oikein suositellakaan.. Toivottavasti kestävät käytössä paremmin kuin Noron sukkalangat, jotka taas ovat mukavaa neulottavaa. Olenkohan vähän ylikriittinen?




lauantai 13. elokuuta 2011

kirppislöytöjä

kouvolassa on hyviä kirppiksiä, kesäaikaan erityisesti. vanhalla torilla on kesälauantaisin kirppis, sieltä löytää milloin mitäkin. tänään tarttui mukaan vyyhti violettia pellavalankaa ja virkkauskirja. fidasta löytyi ties minkä ikäistä tampellan lankaa, joista peikkis saa jättikaulurin ja toivottavasti vielä pipon siilinsä peitoksi. ostin myös elimäkeläistä hunajaa muutaman purkin, sitä myi herttainen tuottajapariskunta. femmatorilta sain lähes uuden "pimu"-pärekorin hyvään hintaan kun pöydän pitäjä sattui olemaan paikalla. halkokoria etsiskelin, mutta käsityökorikin on tarpeen. muutoin päivä on kulunut nurmikkoa leikatessa ja mustikkametsässä. olen toiveikas, että suppilovahverosato olisi tänä vuonna hyvä. on ollut lämmintä ja sopivan sateista. kotona pakastimet alkavat olla pullollaan, se jos mikä tuntuu hyvältä. saadaan koko perhe vitamiineja läpi talven.

perjantai 12. elokuuta 2011

puuhellan lämmössä


myyty.



mökillä viimeistä lomaviikonloppua. ensimmäiset tulet hellassa kevään jälkeen. pehmeästi ympäröivää lämpöä. hyvä hetki olla itsekseen. taivaalla melkein täysikuu.





lauantai 6. elokuuta 2011

keskiviikko 3. elokuuta 2011

keppihevosia



sattumalta näin naapurin tytöllä upean keppihevosen ja kyselin sen alkuperää. tekijäksi paljastui anjalalainen taitaja. ostin heti kolme. hinta 40€/kpl, laatu on erinomaista. minulta voi kysellä yhteystietoja!



tyhjennystossut





valmistumassa taas yhdet lankavarastontyhjennystossut. kumipohjilla. sopii jalkaan 37-39. kiinnostaako? 25€+postimaksut.

maanantai 1. elokuuta 2011

ajattelemattomuudesta ja anteeksipyytämisestä

tänään paljastui muutaman vuoden takainen aiheuttamani loukkaus. kohteena henkilö jonka olemassa olosta en ollut tietoinen. olen kirjoittanut näille sivuille juorujen perusteella hänen läheisestään perättömyyksiä ja ikäviä asioita. olen uskonut juttuja, joiden todenperäisyys olisi pitänyt tietenkin tarkistaa ennen niiden julkaisemista täällä. olen koko päivän miettinyt, missä harkintani petti ja olen tainnut löytää vastauksen. yhtä kaikki, loukkausta ei oikein voi perustella. tärkeämpää on ottaa loukatun kokemus vakavasti. sitä tavoittelin tänään, hyvin harmissani tekosestani.

kun olin pieni tyttö, jostain syystä olin mukana kaikenlaisissa koltosissa (hävettää ajatellakin). äitini talutti minut aina korjaamaan asiaa kiinnijäämisen jälkeen. tämä tarkoitti anteeksipyyntöä kolttosen kohteelta. mikään ei ollut kamalampaa, mutta pikkuhiljaa opin kyllä ennakoimaan kolttoset (jätin tekemättä) ja ymmärsin äitini hyvän tarkoituksen. nyt olen suorastaan kiitollinen. tänään anteeksipyytämisen taito tuli tarpeeseen. soitin vieraalle ihmiselle, myönsin tekoni ja pyysin sydämestäni anteeksi. tarkoitan sitä todella. vaikka sain asian selvitettyä ja kuulin pahan mielen helpottavan, oma häpeäni ei silti päästä helpolla. elämänkatsomukseni vahvin yksittäinen piirre on toisen asemaan asettuminen eli empatia. yritän peilata elämääni ja toimintaani sen kautta ja nyt se on pettänyt. mikä ironia. tästä on monta sananlaskua.. muutenkin olen viime aikoina tullut siihen tulokseen, että minun tulisi tarkemmin harkita sanojani. sekä ääneen lausuttuja että kirjoitettuja. onneksi olen saanut tilaisuuksia kohdata tämän heikkouteni, jotta olen sen huomannut. niin paljon olisi parannettavaa omassa ihmisyydessä.. anteeksi vielä kerran. sydämen pohjasta asti.