Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-



sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Monta vuotta kaapissa olleet huopuvat villalangat tulivat vihdoin käyttöön. Neuloin, kirjoin, huovutin, tuloksena lämpöisin villatakki ikänä. Näillä pakkasilla tervetullut.
Karpalo-tossut.

Peikkotyttö teki korvikset. Jos voi lapselleen olla kateellinen, niin olen. Värienkäyttötaidosta. Äitini on suvereeni ja niin on tyttärenikin. Miksi hyppäsi sukupolven yli?

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

inspiroitua..

Aika vähällä motivoinnilla saa aika paljon aikaan. Ystäväni Taina lähetti s-postiin tapettimallilinkin, kauniin keltaisen Eijffingerin mallin. Samoihin aikoihin selasin uutta S-käsityölehteä, jonka sivuilla oli myös asiaan liittyvää kuvamateriaalia. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, mitä tehdä seitsemän hengen eteiselle, jotain ehostavaa ja siistivää. Ja siitä se sitten lähti..
Eteinen on (kuten monet ovat) pitkulainen käytävä. Rakennusajan (1970-lopun) muodin mukaisesti pinnoissa on paljon puuta: katto tummunutta paneelia, ovet jo kellastumneita, vaatekaappien ovet säleikköä. Tilaa on periaatteessa riittävästi, tavaraa tietenkin aivan liikaa. Eritoten kenkiä. Tuulikaappi antaa vähän lisätilaa.
Tuulikaapin säilytysratkaisut laitoin uusiksi. Syvennyksessä oli aiemmin tanko takeille, kengät olivat lattialla kenkätelineessä. Nyt takit ovat kenkähyllyjen viereen jäävässä nurkassa ja vastaisella seinällä ja kengille on säilytyspaikka hyllyissä. Metalliset kenkätelineet ovat Ikeasta, n. 5€/kpl. Katon maalasin valkeaksi, avaruutta tuli paljon lisää kun lattia tyhjeni ja katto nousi ainakin visuaalisesti.

Eteisen toimivimpia ratkaisuja on tämä teline (Ikeasta tämäkin). Kaikki on paikallaan, avaimet löytyvät joka aamu, samoin heijastimet, aurinkolasit, vaateharjat ym. Ja kellonajan voi tarkistaa kun yöllä käy vessassa (miksihän sen muuten joka kerta tekeekin?)

Tapetiksi valitsin Birger Kaipiaisen Kiurujen yön keltaisena. Väri sopii huoneeseen hyvin ja tyyli talon arkkitehtuuriin. Olen nähnyt tästä variaatioita muutamissa blogeissa ja ihastunut kovasti voimakkaaseen värimaailmaan. Tapettitalosta kävin hakemassa, hinta oli kyllä melkoinen, mutta kaksi rullaa onneksi riitti ja tuulikaapin seinäänkin vielä jäi. Tapetin käsittely oli helppoa ja kohdistaminen onnistui hyvin. Hukkapalojakaan ei liiemmälti tullut. Listoja irroittamalla tapetin reunat sai kauniisti piiloon.
Katon maalasin tästäkin huoneesta valkoiseksi. Huone on nyt kokonaisuus ja vanhat virttyneet värit heräsivät uuteen eloon tapetin ansiosta. Kengät ovat poissa lattioilta, ylimääräinen kenkienpukemistuoli sai mennä muuaalle ja tukevasta kenkätelineestä tuli samalla penkki. Kaksi työpäivän iltaa ja yksi lauantai. Hauiksille kyytiä ja inhottavimmat työt (katon maalaus kolmeen kertaan) ensin. Lopussa kiitos seisoo.
Verryttelyä tulevaa mökkikautta ja kesälomaa (=työleiriä) varten...

keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Joululomalta!

Loma on loppu ja työt odottaa. Ihan hyvä niin. Lomalla on tullut viimeisteltyä keskeneräisiä, niitä, jotka jäivät joulun jalkoihin. Ja tietysti tehtyä jotain uuttakin. Aika rauhallisesti kuitenkin. Niin, että hartioiden pahimmat jumit ovat saaneet laueta lähes itsekseen. Kummityttö saa muhkean kaulahuivin seuraksi pionilapaset. Tämä oli todella koukuttavaa! Ostin virolaisen Käsityö-lehden ja ihastuin heti. Sieltä inspiroiduin kirjotun neuletakin hurmassa lapasiin.. Ei tarvitse mennä kuin meren yli pieni matka ja jo on toisenlainen kulttuuri edessä!
Noronuttukin tuli nikuteltua. Vein kukkakiinnitystä hiukan eteenpäin ja jätin kukan keskelle aukon nappia varten. Toimii. Lanka loppui kukkiin ja taskuihin ei enää riittänyt, harmi koska reuna hiukan liekottaa. Mutta en millään viitsisi ostaa sitä parinkympin kerää kahden taskun takia.. Täytyy miettiä joku ratkaisu jos liekottaa pahasti.

Secretwoolista tilasin vähän villoja, sinivihreästä tuli japanialaiset, mustasta pipo. Mutta onpa kauhean näköinen tuo vihreä pohja! Onneksi siihen menee aina jalka päälle. Laitan näihin vielä kumipohjat etteivät kulu puhki. Surffiskin sai uudet kouluhuopposet vanhojen puhkikuluneiden tilalle. Oli kovin tyytyväinen kun on jalat taas suojassa sisälläkin!

Ja se peikkotytön huoneen remontti! Tässähän se, vaikkei tietenkään yhtä hienoilla väreillä kuin oikeasti (koska mulla on edelleen se surkia kamera). Huone oli siis aivan vaalea, seinässä maalattuja raitoja, roosaa, valkoista ja limeä. Tässä muutoksen jälkeen ja kaikki kotoisin 15-vuotiaan sielunmaisemasta! Tiesin kyllä että tyttö on suvereeni värien kanssa, mutta yllätyin silti täysin. Tämä tyttö ei lähde lukioon haaskaamaan lahjojaan, tämä tyttö lähteen sukunsa ensimmäisenä amikseen ylpeän äidin kannustamana!