Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-



maanantai 27. heinäkuuta 2009

Neuleviikonloppu?



Kiinnostaako neuleviikonloppu luonani Anjalan mökillä syys-lokakuussa? Kahdeksan mahtuu mukaan helposti, hyvällä tahdolla muutama enemmänkin. Ohjelmassa voisi olla neulomisen lisäksi kirppisturnee, syömistä, saunomista ja akkojen höpinöitä. Jos olet kiinnostunut, laita kommenttiboxiin tietoa..

Riittävän kiinnostuksen myötä reissu järjestyy varmasti!

Olishan se ihanaa..

sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Kuumia päiviä kalliolla

Oltiin Surffiksen kanssa kahdestaan vihdoin! Tuntui, etten ole koko poikaa nähnytkään kesälomalla, sen verran on ollut tapahtumia. Puuhasteltiin yhdessä, oltiin mitääntekemättömiä, syötiin kun huvitti (puoliväkisin silloinkin), nukuttiin pitkään, saunottiin ja kerättiin piirakkaan mustikat. Ja Legoja rakenneltiin tietenkin (minä vain katselin ja kuuntelin selostusta).
Minä kehittelin vanhoille roinille uutta käyttöä.
Kuistin eteen istutin pelakuut vuotavaan vesiastiaan.
Puulaatikko oli ennen huusin portaana, valurautapataan istutin lisää pelakuita..

Pihapöytä syntyi sivustavedettävän sohvan kannesta ja romulaudasta nikkaroimistani pukkijaloista, valkoisella maalilla peittyy kaikki ruma..
Rottinkikeinu löytyi markkinoilta, se löysi paikkansa vaahteran oksalta..
Käyttökelvottomat tikkaat maalasin valkoiseksi ja kiinnitin kesähuoneen kuistin oviaukkoon. Pelakuille rakensin pienen hyllyn..

Lilan langan ostin Eilan langasta ja neuloin naapurin Tytsälle pitkät villikset. Tytti on saanut olomme tuntumaan tervetulleelta ja hän miehensä kanssa on auttanut kaikessa mahdollisessa. Villasukat ovat vähintä mitä voi laittaa kiitokseksi. Antsa sai jo omansa, herneenvihreät. Oikeastaan jokainen naapuri saisi saada villikset..

Alkavalla viikolla saan omia vieraita. Mennään oikein tyttöjen kanssa! Mahtavaa!!

tiistai 21. heinäkuuta 2009

Heinäkuussa löydettyä ja muita juttuja

Näiden Neuvostoliittolaisten puuponien hankkimista harkitsin kaksi viikkoa (hinta yht. 5€). Onneksi kukaan ei ollut niitä vienyt sillä aikaa kun minä mietin! Mulla on taipumus hankkia käytännöllisiä asioita, pelkän koristeen hankkiminen tuntui olevan haasteellista. Nyt kun nuo ponit tuossa nököttää, niin olenhan minä niistä kovin iloinen. Ai niin, Kouvolan alueliitosta kutsutaan Kouvostoliitoksi.
Kotkan kierrätyskeskuksesta löysin ihania isoäidin neliöitä. Vitosella ostin 50 kpl. Perillä mökillä vasta tajusin, mitä olin mennyt tekemään: kaikki langat oli päättelemättä joka ikisestä palasta. Väliäkö tuolla, ajattelin ja päätin ottaa haasteen vastaan ja tehdä siitä kärsivällisyysharjoituksen. Työstin paloja neljän ryhmissä. Päättely, palojen yhteenompelu ja seuraavat neljä.. Tällä menetelmällä ja kuin huomaamatta viidessä päivässä syntyi..

Valmis tilkkupeitto!
Kaksi palaa jäi yli, niistä tein patalapun.

Nämä lautaset meinasivat taas jäädä harkintaan. Nukuin sentään yön yli ja aamulla kiireesti ajoin Myllykoskelle hakemaan talteen. Lautasissa on nimittäin juuri niitä värejä, joita tuvassakin. Violettia, vihreää, valkoista ja mustaa.

Mustikoita saatiin lähimetsästä kahden piirakallisen verran.
Muropohja, kermaviiliä, muna, vähän sokeria ja NAM!

Tästä tulikin Iisakinkirkko, vaikka meinas ensin valmistua ihan tosta vaan. Unohdin monta kertaa, oli muuta tekemistä, eikä sitten huvittanut kun olisin muistanut ja ehtinyt. Kristiinan kummityttö sai sitten kuitenkin paketin ja onneksi myös sopivan neuleen!
Ai niin! Inkeroisissa on lankakauppa! Eilan lanka, Päätie 21. Jahuu!
Kerroin miehelle uutisen, johon hän aika osuvasti totesi: jaa, siinä se sitten olikin.
Niin on, elämänpiiri ehjänä.
Myös kesällä.

Paaranmäen avovankila ja sen asukkaat

Kesähuoneen kuisti saatiin tyttöjen kanssa siivottua ja maalattua. Siitä tuli ihan sievä. Mutta kieltämättä tässä edelleen on hiukan sellimäinen klangi, olkoon siis Paaranmäen avovankila. Läkkipeltinen laskiämpäri kruunaa kaiken..

Avovankilan sisäsellissä on viisi päivää ollut kaksi nuorta naista.
Eivät liiemmin piittaa esteettisyydestä. Siivosivat sentään lähtiessä!

Ulkohuusin päivitys!

Huusi on remontoitu. Ulko-ovi oli alareunastaan lahonnut, tein uuden.
Nyt ovi on hieno, seinät edelleen lahonneet..
Huusin kuuluu mielestäni olla tunnelmallinen ja esteettinen. Edelliselle mökille tein mielestäni maailman hienoimman huusin, tämä on ehkä se toiseksi hienoin. Samat tavarat täälläkin on, mutta arkkitehtuuri (?) on toisenlainen.

Miksi luudan pitäisi olla nurkassa, jos se voi olla näin kauniisti esillä?!
Valkoinen, valoisa ja ruusuntuoksuinen. Ihan oikeesti!
Sisäpuolen lisäksi myös se huusin epäesteettisempi osa tuli myös päivitettyä..