Älä takerru menneeseen, älä haaveile huomisesta.
Keskitä mielesi tähän hetkeen.
-Buddha-



keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Mikä tätä maailmaa vaivaa? Mikä tähän suo-kansaan on mennyt? Ihmiset pettävät toisiaan, juoksevat hetken nautinnon perässä. Lapset jäävät jalkoihin, joku vihaa ihmisrotua tappaakseen. Ja me yritämme kasvattaa ihmisenlapsia kohtaamaan maailma ja sen haasteet. Millä resursseilla? Olenko minä riittävän pätevä kasvattamaan omani ja muiden lapset kohtaamaan maailma, joka on täynnä kieroilua, pettämistä, pettymyksiä ja valheita? Ei minulle ole opetettu, miten sellaista kohdataan! Minulle opetettiin, ettei saa valehdella, pettää, tappaa tai vahingoittaa. Minulle opetettiin että toiselle pitäisi tehdä, kuten itselleen toivoo. Minä olen epäpätevä opettamaan tai kasvattamaan kenenkään lasta tähän maailmaan. Ja silti on yritettävä ja jaksettava. Turhauttaa ja uuvuttaa!

maanantai 22. syyskuuta 2008

Lapsistani nuorin, surffipoika sai pikkusiskon.
Ihanan pienen siskon.
Kaneli-villatakki lähtee pian lahjaksi.
Oma olokin on parempi, ei tartte enää kiroilla tai edes harkita sellaista.

sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Tämä voitti tänään ensimmäisen nyrkkeilyottelunsa.

Olen minä neulonutkin. Tilausvillasukat edes.

Kuva on valheellinen. Ei tunnu seesteiseltä.

Väsymys painaa lujasti kohti maata. Kaikki tuntuu työläältä: työ, perhe, huvit ja harrastukset. Eikä mitään varsinaista syytä ole. Tai sitten on monta. Vedetään moneen suuntaan pientä ihmistä? Vaikka kaikki on hyvin ja pitäisi olla tyytyväinen, silti tuntuu että energiaa vaan kuluu eikä uutta tule mistään. Kovasti teen aamusta iltaan, eikä valmista tule mistään. Ja aina vaan väsyttää. Ihan hengästyttävää lukea joitakin blogeja, joissa energiaa ja tuotoksia tulee masentavaan tahtiin.

Viime aikoina olen jättänyt jopa blogivierailut vähemmälle tuskastumiselta suojautuakseni; voin elää, vaikken tietäisikään mitä kaikkea taas on maailmaan luotu. Olen myös pohtinut, onko blogittaminen modernin naisen kilpa-areena?

Täälläkö kilvoitellaan parhaan naiseuden kruunua?
Onko nykynaisen mitta työ, suurperhe, harrastukset ja valtaisa tuottavuus käsitöiden saralla?
Miten tämä nainen mahtuu vuorokauteen? Minun ei.

Olen harkinnut jonkun agressiivisen urheilulajin aloittamista.
Vai pitäisikö ruveta kiroilemaan?